Підтвердити статус безробітного можна дистанційно

Відтепер українці зможуть дистанційно підтверджувати свій статус безробітного. Відповідну постанову Уряд затвердив у середу, 10 березня.

Про це повідомило Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Урядовці вдосконалили механізми роботи Державної служби зайнятості, тож відтепер підтверджувати статус безробітного можна онлайн.

У відомстві зауважили, що постанова дозволяє безробітним не тільки підтверджувати свій статус на період карантину без відвідування центру зайнятості.

Окрім того, йдеться про такі зміни:

  • збільшення з 10 до 30 днів строку подання до центрів зайнятості документів, на підставі яких їм було надано статус в період карантину в режимі онлайн;
  • впровадження дистанційного складання плану працевлаштування;
  • отримання права на проходження професійної підготовки особами, звільненими з військової служби після участі у проведенні АТО до досягнення ними пенсійного віку;
  • поширення права на отримання роботодавцями компенсації за сплату ЄСВ за працевлаштування непрацюючих працездатних осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Нaгaдaємо. Станом на 25 січня 2021 року офіційний статус безробітного мали 485,3 тисяч українців. Це на 33% більше, ніж рік тому.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.