«Слуги народу» хочуть прийняти закон про медіа, де «антиросійський» розділ буде тимчасовим

В українському парламенті розробляють новий закон про медіа. Він міститиме окремий розділ, який стосується російської агресії, проте діятиме тимчасово.

Про це в ефірі Апостроф Live розповіла заступник глави фракції «Слуга народу», заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Народна депутатка зі «Слуги народу» зазначила, у новому законі про медіа буде окремий розділ, який вона назвала «антиросійським». Діятиме він тимчасово і розрахований тільки на той період, поки Росію визнано державою-агресором.

Крім того, вона додала, що друковані медіа на цей час (російської агресії) мають пройти обов’язкову реєстрацію.

«Коли ми живемо в таких екстраординарних умовах, треба застосовувати і більш суворі заходи. Також ми пропонуємо обов’язкову реєстрацію для друкованих медіа тільки на час російської агресії. Це для того, щоб не міг кожен прийти і відкрити собі газету, а щоб був хоч якийсь контроль з боку держави», – зазначила Кравчук.

Вона також зазначила, що новий закон про медіа необхідний з міркувань інформаційної безпеки, для дотримання якої зараз застосовують виняткові методи за рішенням РНБО.

«Якби у нас було осучаснене законодавство, це можна було б зробити. Тому що у нас законодавство з кінця 90-х років, коли ще навіть інтернету не було. Закон про пресу у нас ще в УРСР був прописаний. Це все дуже застаріле», – сказала Кравчук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.