У Росії Росгвардія вчитиме студентів-журналістів, як «безпечно висвітлювати акції»

Представники Росгвардіі вирішили почати навчання зі студентів факультетів журналістики МГУ. Там вони проведуть лекції про те, як безпечно висвітлювати масові акції.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 10 березня, про це розповіла декан журфаку МДУ Олена Вартанова на засіданні думського комітету з інформаційної політики. За її словами, матеріали можуть підготувати викладачі спільно з правоохоронними органами та Спілкою журналістів Росії. Голова комітету Олександр Хінштейн зазначив, що потім цей досвід можна поширити і на факультети журналістики інших вузів.

Тож Росгвардія пояснюватиме російським студентам, як дотримуватися норм безпеки на заходах, пов’язаних з великою скупченістю людей. Головнокомандувач військами Національної гвардії Росії Олег Поганий додав, що Росгвардія виділить представників своїх пресслужб, які могли б «розбирати конкретні ситуації».

Останнім часом у Росії проходить доволі багато мітингів у різних містах. ЗМІ неодноразово скаржилися на затримання їх кореспондентів, які висвітлювали мирні мітинги і ходи, в тому числі неузгоджені. Силові структури запевняють, що все затримання правомірні.

Так, 23 і 31 січня і 2 лютого пройшли акції протесту на підтримку Навального. За даними «ОВС-Інфо», під час акцій силовики затримали понад 11 тисяч осіб, серед них було більше 150 журналістів.

Журналіст Федір Худокормов після оголошення вироку Олексію Навальному 2 лютого вів прямий ефір, знімав, як силовики б’ють протестувальників в Дмитрівському провулку. В цей час на нього самого налетіли омонівці. Журналіст був в жилеті «Преса», а в руках тримав відеокамеру. Він встиг сказати, що він журналіст, і показав прес-карту, але омоновец двічі вдарив його по голові.

Головного редактора незалежного видання «Медіазона» Сергія Смирнова заарештували на 15 діб за ретвіт жарти про самого себе (запис висміював нібито наявну зовнішню схожість головного редактора «Медіазони» і лідера групи «Таргани» Дмитра Спіріна; на портреті Спіріна була вказана дата мітингу за свободу Олексія Навального 23 січня – без назви заходу і місця його проведення). Тверський суд спочатку призначив йому 25 діб арешту, пізніше Мосміськсуд зменшив цей термін до 15 діб, нагадує «Настоящее время».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.