«Всі ми шкарлети»: Милованов розповів про списування у школах

«Суспільство, яке хоче боротись з плагіатом, має також боротись з списуванням в школах, і карати тих, хто списує і хто дає списувати»

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Тимофій Милованов у Фейбсуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства жодного слова не написав про міністра МОН Сергія Шкарлета, у роботах якого Комітет етики НАЗЯВО виявив плагіат. Проте у коментаторів не було жодного сумніву щодо того, про що йшла мова…

«Давати списувати – це таке саме порушення академічної доброчесності як і плагіат», – написав він.

Милованов зазначив, що люди, які списують, не відрізняються від людей, які дають списувати. Тож боротися з плагіатом потрібно з дитинства, а так виходить, що злочинці ­– обидва.

«Сьогодні в коментарях на попередній пост, одна людина сказала, що «я ніколи не списувала, була відмінником, і якщо хтось і списував, то у мене». Так от давати списувати це так само недоброчесно як і списувати. Коли ви списуєте, ви крадете інтелектуальну власність іншої людини і отримуєте несправедливу оцінку. Коли ви даєте списувати, ви допомагаєте іншій людині вкрасти інтелектуальну власність та/або отримати несправедливу оцінку. В чому несправедливість? В тому, що інша людина, яка не списує, показує або може показати гірший результат ніж та, що списує», – написав радник голови ОП.

І додав, що якщо є бажання боротися з плагіатом, то потрібно почати карати зі шкіл.

«Суспільство, яке хоче боротись з плагіатом, має також боротись з списуванням в школах, і карати тих, хто списує і хто дає списувати», – резюмував Милованов.

Варто зазначити, що коментарі під цим постом ще красномовніші, ніж сам допис.

«Почну з того, що сам списував, давав списувати і взагалі винен по всіх пунктах. Але є питаннячко. Я знаю декілька масштабних бізнесів, побудованих на написанні наукових робіт для західних студентів. Переважно, для ринку США. Припускаю, що їх існує більше, ніж “декілька”. Це дозволяє припустити, що плагіат рівня “списування” у Сполучених Штатах цілком розповсюджене явище. Чи означає це, що міністром освіти США може бути людина, в якої доведений плагіат в науковій роботі? Ну бо – а чо ні, всі списували. Чи означає це також, що спільні фото і публічний захист такого міністра не завдадуть репутаційних збитків умовному президенту Гарварду? Ну бо – а чо ні, всі списували. Я просто не в курсі академічних традицій Сполучених Штатів і залюбки послухаю розумну людину…», – написав Деніс Бігус.

«Тимофей, а Вы хоть раз в жизни дрались? В школе, в детском саду? Если ответ да – то Вы такой же, как Гиви и Моторола. Вы в жизни что-то украли? Варенье у бабушки, печенье, что родители запрещали брать? Если ответ да – Вы такой же, как Коломойский и Насиров (навскидку, тут рука устанет перечислять). Именно так выглядит Ваша манипуляция, это шокирует», – написав Микола Жандоров.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.