Резніков оцінив ймовірність широкомасштабної агресії Росії проти України «як мінімальну»

Сьогодні в ОРДЛО сконцентрували до 25000 бойовиків, найманців першого і другого армійських корпусів під керівництвом офіцерів та інструкторів РФ. Але, що там відбувається безпосередньо в окопах, що вони п’ють, чи що вони курять, ніхто не знає.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів в інтерв’ю ВВС Україна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. На питання журналіста щодо ймовірності широкомасштабних військових дій РФ проти України Резніков відповів, що все, що сьогодні відбувається, скоріше є «демонстрацією сили без наміру її застосувати».

«Як мінімальну. Існують ризики, їх не можна недооцінювати, але я вважаю і маю надію, що все ж таки те, що відбувається, це скоріше демонстрація сили без наміру її застосування – заради певної мети», – заявив він.

І пояснив, що протягом 7 років РФ намагається уникнути санкційного тиску з боку всіх цивілізованих країн, які підтримують територіальну цілісність і незалежність України. Росіяни розповідають, що нібито не є учасниками подій на Донбасі, кажуть про «громадянський конфлікт», хоча весь світ розуміє, що відбувається.

«Такою позицією вони позбавили себе можливості бути серйозно сприйнятими в діалозі з тими, з ким вони хочуть бути на рівних», – сказав Резніков.

Він також зазначив, що у будь-якому разі Росія понесе відповідальність.

«В кримінальному праві є таке поняття, як ексцес виконавця. Умовно кажучи, комусь доручили когось побити, а він раптом вбив. У такому разі організатор несе відповідальність за те, що насправді замовляв, а не за те, що відбулося насправді. А той, хто скоїв злочин, – вже за наслідок. Тут може відбутися ексцес виконавця, як свого часу було, коли росіяни завезли «Бук» для того, щоб збити український літак, але випадково збили іноземний літак МН-17», – сказав він.

Водночас Резніков не виключає, що війна може перейти у більш активну фазу.

«Це (війна – Ред.) може статися. Сьогодні, за даними наших військових, (у ОРДЛО – Ред.) сконцентрували до 25000 бойовиків, найманців першого і другого армійських корпусів під керівництвом офіцерів та інструкторів Російської Федерації. Але, що там відбувається безпосередньо в окопах, що вони п’ють, чи що вони курять, ніхто не знає. Тому все може статися»,  – сказав він.

Міністр також підкреслив, що Україна готова до розвитків у будь-якому варіанті.

«Але ми абсолютно публічно говоримо, що не бажаємо і не маємо наміру у військовий спосіб вирішити цю ситуацію. Тільки політико-дипломатичним шляхом, іншого не може бути. Втрати життя будь-якого українця зі ЗСУ чи з-поміж мирного населення неприпустимі», – резюмував Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.