Запорізький митрополит Лука «пророкує» здійснення планів Гітлера в Україні

Митрополит Запорізький РПЦвУ Лука (Московський патріархат) назвав людей, які вшановують День скорботи, а не День перемоги, «духовними мерцями», які сповідують «нацистську людиноненависницьку ідеологію».

Як повідомляє «Релігійна правда», про це він написав у своєму Telegram-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У дописі під заголовком: «Війна, що розпочалася в 1941 році, ще не закінчилася» скандально відомий митрополит Запорізький РПЦвУ Лука заявляє, що люди, які вшановують День скорботи, а не День перемоги, – «духовні мерці», які сповідують «нацистську людиноненависницьку ідеологію»

«…Я не дивуюся тому, що День Перемоги над фашизмом для цих людей є Днем скорботи. Нацистська людиноненависницька ідеологія – їх символ віри, а Євангеліє – об’єкт для ненависті. І справа тут не в тому, що вони мали психологічні відхилення або погано освічені. Найстрашніші садисти Третього рейху з айнзацгруп були людьми здоровими, дуже високого інтелекту, з блискучою ерудицією і хорошою освітою. Але всі вони були з кам’яним серцем, не здатним до співчуття», – пише Лука.

Більш того, він також стверджує, що якісь «нові господарі країни» намагаються «виховати безсердечних, жорстоких людей, байдужих до питань совісті і моралі». Окрім того, «пророкує» здійснення планів Гітлера на окупованій території через вісімдесят років після початку війни.

«Якщо їм це вдасться, то плани Гітлера на окупованій території будуть втілені в життя, хоч і через вісімдесят років після початку війни. … Війна, яку розпочав Гітлер в 1941 році, ще не закінчилася. Тепер прийшла наша черга захистити те, що зуміли відстояти наші діди», – пише ієрарх РПЦвУ.

Нагадаємо. У листопаді 2004 року рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 та 9 травня було проголошено Днями пам’яті та примирення. В резолюції ООН пропонується державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначати один чи обидва ці дні – 8 і 9 травня – як День пам’яті усіх жертв Другої світової війни.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.