Окупанти 9 травня безуспішно намагаються наступати на сході України, відновився штурм "Азовсталі" – Генштаб

Російські окупаційні війська в понеділок здійснювали наступ на сході України, демонструючи найбільшу активність на слобожанському та донецькому напрямках, повідомляється в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00.

“На сєверодонецькому напрямку триває бій за Рубіжне. Противник намагається покращити тактичне положення, оволодіти містом та створити сприятливі умови для подальшого розвитку наступальних дій у напрямках населених пунктів Лиман та Сєверодонецьк. Здійснив невдалу спробу штурму населеного пункту Воєводівка. Успіху не мав. Відійшов на раніше зайняті позиції”, – йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці Генштабу у фейсбуці.

На лиманському напрямку окупанти намагаються з боєм просунутися в районах сіл Олександрівка та Шандриголове, на бахмутському безуспішно вели бойові дії в районі смт Тошківка Попаснянського району Луганської області, а на авдіївському намагаються покращити тактичне положення в районах сіл Новоселівка та Новоселівка Друга, а також Верхньоторецьке. Бойові дії на авдіївському напрямку тривають.

На слобожанському напрямку ворог не наступав, а основні зусилля зосередив на обороні для недопущення просування українських військ до держкордону України.

“На ізюмському напрямку триває поповнення запасів матеріально-технічних засобів, підготовка підрозділів для проведення подальших наступальних дій на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Противник здійснює повітряну розвідку”, – йдеться у зведенні.

Водночас практично вздовж усієї лінії зіткнення противник продовжує застосовувати всі наявні засоби артилерії та авіацію для обстрілів позицій українських військ, руйнування цивільної та військової інфраструктури. У місті Маріуполі Донецької області відновилися обстріли та штурм заводу “Азовсталь”, незважаючи на оголошений режим тиші.

“На тимчасово захоплених територіях України противник продовжує проводити заходи адміністративно-поліцейського режиму. Здійснено імітацію святкування так званого “дня перемоги” для російських засобів масової інформації в окремих захоплених населених пунктах”, – повідомили в Генштабі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.