Правоохоронці встановили ще одного військовослужбовця РФ, причетного до катувань цивільних на Київщині

Українські правоохоронці викрили чергового російського військовослужбовця, причетного до воєнних злочинів РФ на Київщині, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

“Це Антон Струєв – командир мотострілецької роти 15-ї “миротворчої” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ. Йому повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням”, – написала Венедіктова у фейсбуці.

Як встановили прокурори спільно з СБУ та НАБУ, Струєв разом зі співслужбовцями в березні в окупованому селі Мокрець Броварського району взяв у полон двох беззбройних мирних жителів. Він незаконно допитував бранців, щоб вивідати дані про патріотів, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками, командир вибивав інформацію ударами по обличчях та головах потерпілих, а потім наказав їм роздягнутися та запроторив у підвал.

“Міноборони Росії та їхній пропагандистський канал “Звезда” оспівували “подвиги” цього офіцера та виставляли його “героїзм” за взірець. Традиційно вже російське військово-політичне керівництво хвалить своїх військових, які відзначилися у воєнних злочинах, тим самим визнаючи, що ті сумлінно виконували накази воювати проти цивільних”, – наголосила генпрокурор.

Вона зазначила, що Струєв – уже третій військовослужбовець цієї “миротворчої” бригади РФ, якому повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни у Броварському районі. Раніше двох його співслужбовців було викрито в жорстокому знущанні над військовополоненим і священиком у селі Богданівка.

“Якщо ви впізнаєте цього військовослужбовця Росії і маєте свідчення про його участь в інших воєнних злочинах – надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097 -838-31-87, 050-107-66-75”, – закликала Венедіктова.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.