3 ефективні властивості харчової соди, що допоможуть при прибиранні

Найчастіше в домашньому господарстві харчову соду використовують як розпушувач у випічці. Але вона ж може стати надійним помічником у прибиранні й допоможе позбутися багатьох проблем.

Про ефективні властивості харчової соди, що допоможуть при прибиранні, розповідають Вчасні Новини, посилаючись на Хатинку моєї мрії.

Мийний та чистячий ефект від соди

І у повсякденній діяльності на кухні, і під час генерального прибирання сода може стати у пригоді. Її ефективність доведена в багатьох випадках, починаючи з елементарної заміни засобу для миття посуду та закінчуючи видаленням плям від застиглого жиру та нагару.

Пластикові контейнери. Навіть у найдорожчих пластикових контейнерах після ретельного миття може залишитися запах їжі, яка в них зберігалася. Що вже говорити про запах від тих продуктів, які встигли зіпсуватися? Проблема легко вирішується губкою, змоченою у розчині соди. Сипати для чищення суху соду у контейнер не варто, бо можна подряпати гладеньку поверхню. І не забудьте ретельно прополоскати після цього.

Робочі поверхні з неіржавіючої сталі, мийки, кухонні витяжки та мікрохвильовки відмінно відчищаються содою, розведеною теплою водою до консистенції кашки. Таким чином з поверхні можна видалити застарілий бруд й одночасно уникнути появи подряпин.

Сковороди та дека після приготування жирних страв засипте содою, дайте час їй увібрати залишки жиру. Після цього вимийте начисто тією ж содою або будь-яким мийним засобом.

Решітку для гриля також допоможе відчистити цей універсальний засіб. Насипте соду на щітку та ретельно видаліть нагар.

Дезодораційні властивості соди

Сода ефективно нейтралізує неприємні запахи, що також знайшло застосування у домашньому господарстві.

Щоб відро для сміття не стало джерелом смороду, насипте на денце тонкий шар соди. І не забувайте час від часу оновлювати його.

Після того, як ви розморозили та вимили холодильник, залиште на поличці склянку з сухою содою. Речовина поглинатиме сильні запахи та вбереже продукти від зміни смаку.

Губки для миття посуду та прибирання стали смердіти, хоча ще не використали свій ресурс? Замочіть їх на деякий час у концентрованому розчині соди, потім промийте теплою водою. Ще деякий час губки можна буде використовувати, але при цьому не забувайте їх вчасно замінювати на свіжі через кожні 2-3 тижні.

Оббивка стільців та м’яких меблів з часом забруднюється та накопичує неприємні запахи від постійного контакту з людським тілом. Посипте поверхні диванів, крісел або стільців сухою содою та залиште хвилин на 15. Потім ретельно зберіть пилососом використаний порошок. До речі, цим же способом можна освіжити матраци.

Полотняний мішечок з содою у кошику з брудною білизною також допоможе запобігти виникненню неприємного запаху. А місткість з цією універсальною речовиною знизить рівень вологості у шафах.

Антибактеріальна дія соди

Гідрокарбонат натрію (він же – харчова сода) відмінно знищує деякі бактерії та цвілеві грибки. Пліснява дуже швидко з’являється у приміщеннях з підвищеним рівнем вологості та поганою вентиляцією. Якщо на ранніх стадіях помити вражені поверхні розчином соди, то проблема буде на деякий час вирішена.

До речі, завдяки антибактеріальній властивості, не буде зайвим використання соди й для миття холодильника, дитячого посуду, духовок і мікрохвильових печей.

Як видно з усього вище перерахованого, харчова сода не гірше за дорогу побутову хімію може допомогти з підтриманням чистоти та порядку в оселі. До того ж вона майже не залишає запаху після використання, чого не можна сказати про інші чистячі та мийні засоби.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.