Кулеба: Надання гарантій, що Україна не вступить у НАТО, не зупинить Путіна

Позаблоковість України жодним чином не «зменшить апетит» президента РФ Володимира Путіна. Це не зробить Росію менш агресивною, як не зробило у 2014 році.

Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба, передають Вчасні Новини.

Він наголосив, що найкращий спосіб відповідати на ультиматуми Путіна щодо не вступу України в НАТО – ігнорування.

«Насправді ж нерозумно думати, що надання такої гарантії зробило би Путіна хоч трохи менш агресивним. Історія доводить, що запевнення у позаблоковості України чи будь-якої іншої країни регіону жодним чином не втамовують апетити Путіна: навпаки, вони їх ще більше розпалюють. Найкращий спосіб відповіді на подібні ультиматуми – взагалі їх ігнорувати», – заявив голова МЗС.

Читайте також: МЗС РФ: Відносини між Росією та США дійшли до критичної межи через Україну

Кулеба також зауважив, що ще у 2010 році Україна закріплювала за собою статус позаблоковості. Лише у 2013 році, під час Революції гідності, в країні порушили питання економічної й політичної інтеграції з ЄС.

«Якщо позаблоковість не зупинила Путіна від нападу на Україну у 2014 році, то складно уявити, як вона могла б зупинити його зараз», – додав Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.