США ввели санкції проти кількох українців та компаній: список

Сполучені Штати Америки ввели індивідуальні санкції проти кількох українських чинних та колишніх нардепів, держслужбовців та пов’язаних із ними осіб та медіа.  

Про це повідомляється на сайті Департаменту казначейства США.

Подробиці. Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій, які є частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу. Американська влада вказує на причетність до цієї мережі українського народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає російським агентом”.

“Російські дезінформаційні кампанії, які націлені на американських громадян, є загрозою для нашої демократії. Сполучені Штати продовжать агресивно захищати наші виборчі системи та процеси”, – заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

До санкційного списку SDN OFAC потрапили фізичні та юридичні особи України.

Фізичні особи:

  • Олександр Дубінський — народний депутат 9 скликання, фракція “Слуги народу”;
  • Дмитро Ковальчук — помічник колишнього народного депутата Андрія Деркача у Верховній раді 6,7 скликань;
  • Костянтин Кулик — підозрюваний у корупції прокурор, котрий не так давно був звільнений із органів прокуратури;
  • Олександр Онищенко — український бізнесмен, нафтогазовий трейдер; колишній нардеп від “Партії регіонів” (7,8 скликання) і фігурант справи НАБУ, також з’являвся у “плівках Деркача”;
  • Антон Симоненко — помічник Андрія Деркача на громадських засадах у Верховній Раді 6, 7, 8 скликань;
  • Андрій Теліженко — колишній працівник посольства України в США, його називають помічником Рудольфа Джуліані, адвоката американського президента;
  • Петро Журавель — помічник колишнього нардепа від “Партії регіонів” Юрія Благодира (7 скликання), керівник та засновник ІА “Только новости” та “Скептик”, які також потрапило до списку.

Юридичні особи:

ЕРА-МЕДІА ТОВ (власник — Андрій Деркач);

  • Інформаційне агентство “Только Новости”, сайт onmedia.io, власник — Петро Журавель;
  • портал “NABU leaks” (“Витоки НАБУ”), сайт nabu-leaks.com (альтернативні адреси nabu-leaks.org; nabu-leaks.info; nabu-leaks.net) — портал, пов’язаний з Андрієм Деркачем;
  • Інформаційне агентство BEGEMOT MEDIA (також СКЕПТИК ТОВ), сайт sceptic.online (альтернативна адреса begemot.media,  власник — Петро Журавель.

Восени США ввели санкції проти українського народного депутата Андрія Деркача. Його звинуватили у сприянні російському втручанню в американські вибори президента, а він заявив, що це — “помста демократів”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.