Pfizer планує підготувати вакцину від "омікрону" до весни, а Moderna – спеціальний бустер до осені

 Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина проти штаму коронавірусу “омікрон” буде готова до весни.

“Ця вакцина буде готова у березні”, – сказав Бурла в ефірі телеканалу CNBC у понеділок.

За його словами, частину виробничого процесу вже розпочато. Бурла зазначив, що вакцина буде ефективна і проти “омікрону”, і проти інших штамів COVID-19.

Зі свого боку гендиректор біотехнологічної компанії Moderna Стефан Бансель раніше в ефірі телеканалу CNBC повідомив, що вони працюють над створенням спеціальної бустерної дози проти “омікрону”.

“Ми ведемо обговорення з провідними представниками сфери охорони здоров’я у всьому світі, щоб вирішити, що є найкращою стратегією для потенційної бустерної дози до осені 2022 року”, – сказав Бансель.

“Обговорення тривають щодня. Ми хочемо підготувати продукт у найкращому вигляді до осені 2022 року”, – додав він. За словами Банселя, клінічні випробування цього “бустера” розпочнуться незабаром.

Штам коронавірусу COVID-19 “омікрон” було виявлено у листопаді на півдні Африки. Вважається, що він викликає значно менше важких наслідків при зараженні, ніж його “попередники”. Водночас він перевершує їх за швидкістю поширення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.