Глава МЗС Литви: Купувати в РФ вакцину – все одно, що оплачувати російську амуніцію на Донбасі

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що не варто купувати вакцину у тих, хто на отримані буде потім купувати амуніцію для використання на Сході України.

Про це сказав головний дипломат Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє Delfi.

Подробиці. Глава МЗС Литви вважає, що незабаром питання російського «Спутника» втратить свою актуальність, оскільки «зараз є сотні виробників», які чекають затвердження своїх вакцин».

«Навіть якщо більша їх частина не пройде процес дослідження та реєстрації, все одно вакцин на ринку буде досить», – сказав він.

Ландсбергіс підкреслив, що підтримує позицію прем’єрки Інгріди Шимоніте і також вважає, що Литва не хоче й не буде купуватиме російську вакцину – навіть якщо її зареєструє Європейське агентство лікарських засобів.

«Я підтримую позицію Шимоніте – не варто привозити з Москви сонце «Спутника», і мені здається, це і геостратегічна позиція Литви, адже вакцину купує держава за власний кошт платників податків у країн, цінності яких близькі нам. Адже ми, напевно, не захочемо купувати вакцину у тих, хто потім на ці гроші буде купувати амуніцію, для, наприклад, використання у Східній Україні», – продовжив міністр.

Глава МЗС Литви також запевнив, що Литва вирішила купувати вакцину тільки у виробників, що відповідають «трансатлантичному критерію».

Нагадаємо. Кабінет міністрів України заборонив реєструвати і використовувати російську вакцину проти коронавірусу на території країни.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.