Зеленський пов’язав обстріли на Донбасі зі спробами тиснути на українську делегацію в ТКГ

Президент України пов’язав збільшення кількості обстрілів на Донбасі зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах ТКГ.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Під час робочої поїздки до Донецької області вшанував пам’ять українських військових, які загинули в боях за Авдіївку і визнав, що кількість обстрілів на Донбасі збільшилася.

«Володимир Зеленський зазначив, що в останні тижні кількість обстрілів справді дещо збільшилася, що пов’язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи», – йдеться в повідомленні.

Зеленський також додав, що «режим тиші» – це все одно досягнення, оскільки минулого року втрат на фронті було менше, ніж минулі роки.

«Як би скептично хтось не ставився до слова «перемир’я», режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних», – сказав Зеленський.

Крім того, президент висловив співчуття у зв’язку зі смертю українського військовослужбовця, який 11 лютого загинув від кулі ворожого снайпера поблизу смт Зайцеве.

«Перебуваючи на передовій, отримав невтішні новини. Україна втратила ще одного захисника. Попри домовленості про режим всеосяжного припинення вогню, ворог продовжує підступні дії. Українська армія вже довела, що даватиме гідну відсіч і відстоюватиме нашу незалежність», – сказав Зеленський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.