Bellingcat виграла суд у пропагандистів медіагрупи «кухара Путіна»

Суд зобов’язав РІА ФАН оплатити судові витрати Bellingcat, а також видалити образливі статті. У разі відсутності виплат – щоденний штраф з чималою сумою.

Про це Bellingcat повідомила в Twitter, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Суд Амстердама визнав, що петербурзьке інформаційне агентство РІА ФАН поширювало фейки про журналістів і розслідувачів групи Bellingcat. Суд визнав некоректними п’ять статей, які були опубліковані РІА ФАН у липні та серпні 2020 року.

У статтях стверджувалося, що нібито слідчий Bellingcat Пітер ван Хьюїс разом з іншими журналістами Bellingcat відправляли повідомлення з погрозами співробітникам РІА ФАН, а також пропонували їм хабар.

Ґрунтуючись на доказах, представлених Bellingcat, суд вважає ці твердження помилковими, непідтвердженими фактами й незаконними.

Суд зобов’язав РІА ФАН оплатити судові витрати Bellingcat, а також видалити образливі статті. РІА ФАН також зобов’язано опублікувати спростування на своєму вебсайті протягом шести місяців.

У разі невиконання РІА ФАН постанов суду, на компанію буде накладено щоденний штраф в розмірі 25 000 євро за кожен день недотримання до максимальної суми в 500 000 євро.

У Bellingcat відзначають, що РІА ФАН є засновником медіагрупи «Патріот», главою Опікунської ради цієї групи є Євген Пригожин, якого за близькість до президента РФ називають «кухар Путіна».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.