ООН: рішення щодо блокування каналів Медведчука може вплинути на свободу вираження поглядів

Рішення української влади про заборону каналів NewsOne, «112 Україна» та ZiK може вплинути на свободу вираження поглядів в Україні.

Про це йдеться в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, передає Радіо Свобода.

Подробиці. Голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер заявила, що Україна має законне право дбати про національну безпеку, але повинна забезпечити права на свободу вираження поглядів.

«Хоча для держави законною метою є захист національної безпеки, у тому числі шляхом протидії дезінформації, УВКПЛ стурбоване тим, що це рішення може вплинути на свободу вираження поглядів в Україні і нагадує, що держави зобов’язані поважати, захищати і забезпечувати права на свободу вираження поглядів, у тому числі право шукати, отримувати і поширювати різноманітну інформацію та ідеї», – наголосила вона.

Читайте також: Ткаченко: телеканали Медведчука опосередковано фінансувала Росія

Нагадаємо. 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Крім того, на 5 років запровадили санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.