В Україні хочуть змінити розміри страхових виплат під час ДТП: деталі

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, у якому пропонується збільшити розміри страхових виплат під час ДТП.

Про це йдеться у проєкті закону, розміщеному на сайті Верховної Ради України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. В Україні можуть збільшити ліміт страхових виплат під час ДТП. Відповідний проєкт закону № 5198 «Про внесення змін до статті 9 Закону України Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» вже зареєстровано у парламенті.

Він передбачає встановлення ліміту страхової виплати за шкоду майну по ДТП в 30 мінімальних зарплат, за шкоду життю і здоров’ю – 60 мінімальних зарплат.

Таким чином виходить, що за нанесення шкоди життю і здоров’ю максимальна страхова компенсація складе 360 тисяч гривен, а за шкоду майну – 180 тисяч гривень, якщо спиратися на сьогоднішній рівень «мінімалки».

Якщо ж загальний розмір шкоди за одним страховим випадком перевищує п’ятикратну страхову суму, то відшкодування кожному потерпілому зменшується пропорційно.

Станом на сьогодні в Україні виплати по автоцивілці за нанесення шкоди життю і здоров’ю становлять 260 тисяч гривен, а за шкоду майну – 130 тисяч гривен. При цьому вказані суми діють з 2019 року і не «прив’язані» до жодного показника.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.