В Україні введуть верифікацію виплат по лікарняним, вагітності та пологах

Допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах будуть проходити процес верифікації.

Про це було домовлено на ініційованій Міністерством соціальної політики робочій нараді 10 березня, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Зазначається, що верифікація виплат від Фонду соцстраху має забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризик помилок при здійсненні виплат. Водночас вказується, що верифікація не вплине на строки фінансування матеріального забезпечення.

У Мінсоці зазначили, що технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації мають вирішитися найближчим часом. Вже підписано відповідний протокол і оновлений договір із Міністерством фінансів України та розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.

«Верифікація виплат буде здійснюватись для всіх видів матеріального забезпечення і страхових виплат Фонду соціального страхування України. Зокрема, буде впроваджено механізми превентивної верифікації, яка дозволить упередити здійснення нецільових видатків», – йдеться в повідомленні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.