Ердоган: Туреччина готова надати Україні будь-яку підтримку

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що виступає проти наростання напруги у Чорноморському регіоні, не визнає анексії Криму та готовий надати будь-яку допомогу

Про це йдеться у повідомленні пресслужби президента Туреччини, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Ердоган зазначив, що Туреччина готова надати будь-яку підтримку для того, щоб знизити напругу, що почала наростати останнім часом. Він заявив про підтримку «режиму тиші» і врегулювання конфлікту через діалог на основі Мінських домовленостей.

«Наша першочергова мета – щоб Чорне море залишалося морем миру, спокою і співпраці. Ми не хочемо наростання напруги у нашому регіоні під будь-яким приводом. У цьому контексті я обмінявся думками з моїм другом (Володимиром Зеленським) з приводу поточної ситуації на сході України. Ми віримо, що нинішню кризу можливо вирішити у мирний дипломатичний спосіб на основі принципів територіальної цілісності України та міжнародного права», – заявив Ердоган.

Він підтвердив підтримку Туреччиною територіальної цілісності й суверенітету України та ініціативи «Кримської платформи» і додав, що країна вважає своїм обов’язком покращити становище кримських татар, які вимушені були покинути батьківщину.

Нагадаємо. 10 квітня Володимир Зеленський здійснив візит до Туреччини. Зустріч президентів проходила у палаці Хубер у Стамбулі в закритому режимі без преси. Після зустрічі сторони підписали спільну декларацію Дев’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня.

Володимир Зеленський зазначив, що бачення Києва та Анкари у питаннях викликів у Чорноморському регіоні збігаються – «як щодо самих загроз, так і щодо шляхів належного реагування на ці загрози».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.