Пенсія на картку: названо терміни обрання банку пенсіонерами

У Міністерстві соціальної політики пояснили, як переводитиметься пенсія на картку, хто відкриватиме рахунок та до якої дати людина може самостійно обрати банк

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі на телеканалі «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Мінсоцполітики має намір перевести пенсіонерів на отримання пенсії через банківські картки з 1 вересня 2021 року. Це відбудеться за винятком інвалідів першої групи та пенсіонерів, яким вже виповнилося 80 років.

За словами Музиченко, при масовому переведенні українських пенсіонерів, яким буде переводитись пенсія на картку, їм запропонують десятки банків на вибір.

«До 1 вересня людина може абсолютно чітко вибрати один з понад 40 уповноважених банків, який для неї буде зручний, відповідає вимогам. На сьогодні це майже 70%, які отримують виплати через банківські установи, вибрали свій банк самостійно, – сказав він.

Заступник міністра зазначив, що пенсіонеру потрібно тільки обрати банк, який передасть всі дані у відповідний орган.

«У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок. Інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині нікуди ходити не треба», – повідомив він.

Музиченко також додав, що у разі, якщо до 1 вересня громадяни не виберуть банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки для таких громадян і проінформує їх про це.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.