ЄС допоможе в документації воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні – Боррель

Європейський Союз має намір допомагати генеральним прокурорам Міжнародного кримінального суду і України в збиранні доказів воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні.

Про це в понеділок в Люксембурзі після закінчення засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС повідомив Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

“Цього ранку у нас була зустріч з Генеральним прокурором Міжнародного кримінального суду. Говорили про те, як зробити, щоб Росія відповідала за масові порушення міжнародного права. Ми надамо допомогу, документуючи воєнні злочини”, – повідомив Боррель.

Крім того, за його словами, разом з прокурором Міжнародного кримінального суду, а також разом з Генеральним прокурором України за допомогою відеоконференції міністри обговорили поточну ситуацію. “Ми будемо підтримувати обох прокурорів фінансово і за допомогою нашої команди, яка знаходиться на місці – це Консультативна місія ЄС, яка була в Україні до війни. Зараз вони працюватимуть у співпраці з українською стороною, з Генеральним прокурором, щоб гарантувати проведення розслідування і збір доказів на місцях”, – деталізував високий представник ЄС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.