В окупованому селі на Харківщині окупанти викрали українського письменника-волонтера

Слідчі Ізюмського райуправління поліції ГУ НП у Харківській області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом викрадення українського письменника та волонтера.

“За даними слідства, наприкінці березня 2022 року російські окупанти, які захопили с. Капитолівка Ізюмського району, незаконно позбавили волі, викрали відомого українського письменника, який тривалий час займався волонтерською діяльністю. Наразі його місцеперебування невідоме”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

С. Капитолівка – тимчасово окупована територія Харківської області. Зв’язок там на сьогодні відсутній.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 146-1 (викрадення людини) КК України.

Раніше про викрадення ізюмського літератора повідомила його колишня дружина Ірина Новицька.

“Учора підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної маня-влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома”, – написала Новицька на своїй сторінці у фейсбуці вранці 10 квітня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.