Ткаченко вважає, що не треба перейменовувати церкву Московського патріархату

Міністр культури та інформаційної політики України пропонує «не розхитувати ситуацію»

Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Закон зобов’язує церкву Московського патріархату в Україні змінити назву. Проте вони не збираються цього робити. На думку Ткаченка, у питанні можливого перейменування УПЦ МП у Російську православну церкву необхідний діалог.

«У будь-якому разі рухатися в той чи в інший бік для того, щоби зараз роздмухувати цю ситуацію, якою могли би скористатися наші недруги, я вважаю, не потрібно. Діалог, культура діалогу – найкращі ліки від запобігання будь-яких дискусій», – сказав Ткаченко.

Читайте також: Епіфаній: Московський патріархат окупував назву УПЦ, але це тимчасово

Нагадаємо. 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проєкт закону, згідно з яким Українська Православна Церква повинна змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

1 квітня Українська православна церква (Московського патріархату) оголосила про наміри передати Офісу президента звернення з вимогою скасувати закон про примусову зміну назви УПЦ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.