Чотирьох учасників "народної міліції ЛНР" засуджено до позбавлення волі

Чотирьох українців, які вступили до лав так званої народної міліції “ЛНР”, засуджено до 8 та 10 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України та участь у незаконних збройних формуваннях, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури чотирьох громадян України визнано винними у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України та участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України). Їх засуджено до десяти років позбавлення волі, ще двох – до восьми років за ґратами”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у вівторок.

У повідомленні наголошується, що суд довів добровільний вступ цих громадян до підрозділів так званої народної міліції “ЛНР”. “Двоє були механіками-водіями, один – оператором навідника, ще один – гранатометником та водієм-санінструктором медичного взводу, а згодом був переведений на посаду стрільця”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, з моменту вступу в незаконні збройні формування вони брали активну участь у збройному спротиві силам АТО та ООС, за що отримували щомісячну грошову винагороду.

“Під час судового розгляду чоловіки повністю визнали свою провину”, – інформують у прокуратурі.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.