Гайдай: уникнути відповідальності, як у 2014 році, не вийде

Глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай звернувся до місцевих колаборантів, які раділи приходу російських військ та співпрацювали з армією рф.

Він заявив, що вже не 2014-й рік, і покарання буде неминучим для всіх зрадників.

Гайдай зазначив, що зараз тривають запеклі бої в Ізюмі Харківської області та біля Лиману Донецької області. Глава ОВА прогнозує, що після звільнення цих населених пунктів розпочнеться “великий контрнаступ” у Луганській області – зовсім поряд Сватове, Кремінна, Рубіжне.

Він розповів, що українські партизани вже піднімають державні прапори у тимчасово окупованих населених пунктах Луганської області.

“Окупанти тікають, їм уже не до українських прапорів. Колаборанти бояться їх знімати. Вони розуміють, що покарання неминуче. Я наполягаю і зараз чітко хочу зазначити, що повторення 2014 року не буде. Ми зараз починаємо переглядати відео- та фотоматеріали, як у Лисичанську розтягували величезну трикольорову ганчірку. Ми чітко розуміємо, хто добровільно погодився співпрацювати з окупантами, які мери пішли на співпрацю, хто був призначений прокурорами, суддями, хто конкретно зрадив Україну”, – заявив Гайдай.

Також, за його словами, є інформація про тих, хто “майже за руку” заводив окупантів у квартири проукраїнських активістів, хто допомагав армії рф знаходити волонтерів та сім’ї українських військовослужбовців, після чого росіяни відбирали у них майно та житло, катували та репресували.

“І якщо хтось із цієї колони в 12 км, яка зараз стоїть на виїзд у бік рф зі Станиці Луганської, якщо хтось із цих колаборантів та зрадників вважає, що через певний час – місяць, два, півроку чи рік – вони зможуть спокійно повернутись, і ніхто про них не згадає, то єдине місце, куди ви зможете повернутися, це до закладів, де зможете до кінця життя подумати про свої вчинки”, – заявив Гайдай.

Він додав, що “ніхто нікого не забуде і не пробачить”, і покарання для колаборантів буде, де б вони не знаходилися – як для тих, хто допомагав окупантам з 2014-го, так і тим, хто “приєднався” після 24 лютого 2022-го.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.