Сьомий «Рамштайн» для України: США готують чергову військову допомогу

Сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України за участі міністрів оборони з майже 50 країн пройде вже наступного тижня.

Його проводитиме Держсекретар США Ентоні Блінкен. Зустріч пройде цього разу не на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині, а в Пентагоні у США.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

За її словами, під час зустрічі сторони обговорюватимуть забезпечення України засобами для захисту її суверенітету від подальшої російської агресії.

Крім того, Сабріна Сінгх наголосила, що Сполучені Штати окремо виділять Україні 400 мільйонів доларів США для задоволення критичних потреб у сфері безпеки та оборони. Україна на ці кошти отримає обладнання з інвентарних запасів.

Це буде 25-й такий транш, наданий адміністрацією Байдена з серпня 2021 року.

«Можливості в цьому пакеті включають ракети для систем протиповітряної оборони HAWK, чотири системи протиповітряної оборони Avenger і ракети Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, які є високомобільними артилерійськими ракетними системами, 21 000 155-міліметрових артилерійських снарядів, 500 високоточних 155-міліметрових артилерійських снарядів, 10 000 мінометів калібру 120-мм, 100 багатоцільових колісних машин високої мобільності Humvee, 400 гранатометів, стрілецької зброї та понад 20 мільйонів патронів до стрілецької зброї, а також підривне обладнання для прибирання перешкод, оптика та спорядження для холодної погоди», – повідомила Сабріна Сінгх.

Заступниця прессекретаря Пентагону також зазначила, що у США розуміють критичну важливість виділення додаткових засобів протиповітряної оборони через жорстокі атаки рф на українську цивільну та критичну інфраструктуру. І додала, що вони працюють над цим питанням.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.