Туристи в горах почуватимуться безпечніше: у Карпатах запрацювала система GРS-моніторингу

У Карпатах запрацювала система GРS-моніторингу для безпеки туристів “Порятунок в горах”. Туристи одним натиском зможуть відправляти рятувальникам повідомлення про надзвичайну ситуацію з точними координатами місця.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на МВС.

Зазначається, що мандрівники зможуть зареєструватися у системі та відправити сигнал “SOS” зі своїми географічними координатами через мобільний застосунок “Порятунок у горах”. Наразі він доступний для смартфонів на Android, а невдовзі з’явиться на iOS.

Розробники запевняють, що додаток працюватиме навіть при поганому мобільному покритті.

Відомо, система тестувалась близько 6 місяців, а з учорашнього дня (10 грудня 2021 року) вона запрацювала повноцінно.

Можливості системи GРS-моніторингу для безпеки туристів:

  • моніторинг пересування самостійних туристів і туристичних груп, що подорожують гірською місцевістю;
  • відслідковування у реальному часі поточного місця перебування пошуково-рятувальних груп і маршрутів їхнього пересування;
  • у автоматичному режимі приймає та опрацьовує повідомлення про надзвичайні події від туристів і туристичних груп.

Функціонал додатку дозволяє верифікованим користувачам при потраплянні у складні ситуації в гірській місцевості одним натиском відправляти до гірської пошуково-рятувальної служби повідомлення про НС з точними координатами місця події.

Застосунок доступний на сайті ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області у розділі «реєстрація туристичних груп», а вже за декілька днів його можна буде завантажити із Play Market.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.