Уряд України спростив порядок надання субсидій

В Україні спростили порядок отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Подробиці. Наразі в Україні субсидію отримують понад 3,1 млн домогосподарств, при цьому середній розмір нарахувань за місяць становить близько 1633 грн.

«З грудня 2020 року урядом було прийнято кілька рішень щодо спрощення порядку надання житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг», – сказано в повідомленні.

Зокрема, надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україна не уклала договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом спадкування, та особам, які не мають доходів, і які відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (до цього житлова субсидія їм могла призначатися тільки за рішенням комісії).

Крім того, при встановленні права осіб на отримання житлової субсидії облік перевищення граничної величини відбуватиметься не за показниками опалювальної площі житлового приміщення, а його загальної площі – це дозволить автоматизувати процес отримання даних з державного реєстру прав на нерухоме майно, оскільки в базах даних державних органів влади немає інформації про розміри опалювальної площі приміщень.

За інформацією міністерства, було розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між АТ «Ощадбанк» та одержувачами пільг та житлових субсидій шляхом використання месенджерів. Ще одним рішенням уряду було врегульовано питання призначення житлових субсидій в частині спрощення оформлення субсидії для осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв’язку з введенням карантину.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.