«Хочешь миру – готуйся до війни»: РФ заявила про готовність до розриву відносин із ЄС

Міністерство закордонних справ Росії заявило про готовність розірвати відносини з Європейським Союзом. Така ситуація можлива, якщо Брюссель буде продовжувати вводити санкції.

Відповідну заяву зробив очільник МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю пропагандисту Володимиру Соловйову, передають «Вчасні Новини».

Подробиці. Як передають російські агентства, зокрема «Інтерфакс» і «ТАСС», Соловйов запитав Лаврова про шлях до «до розриву з Євросоюзом». У відповідь Лавров заявив, що вони готові до повного розриву, якщо Брюссель вводитиме санкції, що «створюють ризики» для російської економіки.

«Виходимо з того, що ми готові. У разі, якщо ще раз побачимо (як уже відчули неодноразово), що в якихось сферах накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах», – заявив Лавров.

Водночас глава МЗС РФ запевнив, що Росія не хоче бути ізольованою «від світового життя».

«Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але потрібно бути готовим до цього. Хочеш миру – готуйся до війни», – додав Лавров.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.