«Свідомий намір ліцензіата»: Нацрада перевірить «НАШ» через фейки, ворожнечу та Азарова

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення призначила телеканалу «НАШ» безвиїзну перевірку. Головним приводом став виступ колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова в ефірі передачі «Марафон» 15 грудня 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні Нацради з питань ТБ та радіо, передають Вчасні Новини.

Подробиці. 12 лютого Нацрада розглянула результати моніторингу мовлення телеканалу «НАШ» (ТОВ «НАШ 365», м. Київ) і призначила перевірку дотримання ним законодавства. Вона проходитиме з 26 лютого до 12 березня. До 2 березня телеканал повинен надіслати Нацраді документи і матеріали, необхідні для проведення перевірки.

Про що йдеться?

15 грудня 2020 року у прямому ефірі передачі «Марафон» на каналі «НАШ» вчергове виступив прем’єр-міністр часів президентства Віктора Януковича Микола Азаров. Під час діалогу з ведучими він заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Росії та ігнорував наявність НЗФ на території ОРДЛО. Крім того, відповідальність за бойові дії покладав на ЗСУ.

«Це має ознаки розпалювання ворожнечі та посилення вже наявного військового протистояння, що може призвести до подальшого зростання насильства та агресії в ОРДЛО і на всій території України», – пояснює Нацрада.

Крім того, Азаров заявив, що Міжнародний кримінальний суд нібито визнав, що в Україні «имеет место гражданский конфликт, а в гражданском конфликте запрещено использовать вооруженные силы».

Читайте також: У ВР України хочуть позбавити акредитації журналістів каналів Козака, а суд погодився розглянути позов проти блокування

При цьому, ведучі Артем Нікіфоров та Ольга Веремій під час трансляції жодного разу не відреагували на такі висловлювання. Отже «проігнорували право глядачів на повну та об’єктивну інформацію».

«Оскільки співрозмовник (Азаров), запрошений до участі в програмі, є постійним учасником передач телеканалу «НАШ», його позиція з питань збройного конфлікту в Україні була неодноразово публічно оголошена, а тому вона має бути відомою керівництву телекомпанії. Це може свідчити про свідомий намір ліцензіата формувати відповідний напрям власної редакційної політики через розпалювання національної ворожнечі та поширення дезінформації. Такі дії мовника можуть дестабілізувати суспільство, загострити військове протистояння», – підкреслили у Нацраді.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.