СБУ розпочала слідство щодо ратифікації Харківських угод

12 березня СБУ розпочала слідство щодо ратифікації народними депутатами Верховної Ради шостого скликання так званих Харківських угод.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Згідно підписаних нардепами угод Росія продовжила перебування Чорноморського флоту у Севастополі. У результаті це дало РФ інструмент для окупації українського півострову.

«Головне слідче управління Служби безпеки України розпочало досудове розслідування за фактом вчинення державної зради у період з 2008 по 2010 роки. Кримінальне провадження відкрито щодо службових осіб органів державної влади», – йдеться в повідомленні.

Досліджуватись будуть, зокрема, обставини підготовки та підписання 21 квітня 2010 року «Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року», дотримання регламенту та процедур під час її затвердження депутатами Верховної Ради.

За попередніми даними слідства, підписання цього документу призвело до збільшення кількості особового складу військових формувань та спецслужб РФ, причетних до анексії території АР Крим.

Нагадаємо. 11 березня РНБО доручила СБУ вивчити обставини ратифікації Харківських угод від 27 квітня 2010 року і дії 236 депутатів, які підтримали це рішення, на предмет державної зради.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, рішення ВР України щодо ратифікації квартирування російського Чорноморського флоту в Севастополі відкрило дорогу до анексії Криму.

«Харківські угоди ратифікували дуже швидко, через 4 дні після підписання. СБУ може порушити справу за статтею «державна зрада». Голосувало багато цікавих персонажів, які продовжують залишатися в політиці»,– сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.