Windows 10: комп’ютери потрапляють у режим «екран смерті»

Після чергового оновлення Windows 10 в офісах всього світу зіткнулись з режимом «екран смерті» під час друку будь-яких документів.

Про це повідомляє Главком з посиланням на видання Windows Latest, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Чергове оновлення безпеки Windows 10 відбулося у березні 2021 року. Після цього у багатьох офісних співробітників по всьому світу з’явилася проблема під час спроб відправити документи на друк. Тож відправлення на друк з Microsoft Word, Notepad або інших додатків переводить комп’ютер в «екран смерті», і він перезавантажується.

Наразі немає даних про масштаби, але є коментар читача Windows Latest, компанія якого зіткнулася з цією помилкою.

«Оновлення призводить до синього екрану при спробі друкувати з драйверами Kyocera Universal Print. Ми підтвердили вже 20 таких випадків від чотирьох різних клієнтів, хоча робочий день почався всього годину назад», – говориться в коментарі.

Зазначається, що система може конфліктувати з драйверами принтерів, оскільки проблема спостерігається тільки при роботі з моделями певних виробників: в їх числі Kyocera, Ricoh і Zebra. При цьому іноді використання принтера іншого бренду допомогло вирішити проблему.

Багатьом користувачам допомогло вилучення останнього патча поновлення Windows. Для цього потрібно обрати «Налаштування» → «Оновлення та безпеку» → «Перегляд журналу оновлень» → «Видалити оновлення». Знайдіть у списку KB5000802 і вибрати «Видалити» в контекстному меню.

Microsoft проблему визнала і вивчає. Але на даний час жодних термінів виходу патча з виправленням немає.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.