Гармаш: в ОРДЛО мінують мости, а Росія змінює свої сценарії по ходу дії

За словами Гармаша, команда очільника Кремля залишає для себе все менше можливості втрутитися. Проте в ОРДЛО почали мінувати мости

Про це розповів журналіст, представник Донецька в української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш у програмі «Реальна політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Гармаш розповів про мінування мостів в окупованому Донецьку і спрогнозував наступ військ РФ на Донбас.

За його словами, Путін навряд чи зважиться на реальне настання. Посилаючись на власні джерела, він також говорить про те, що в окупованому Донецьку мінують мости, щоб убезпечити себе від «наступу України».

«Я знаю від своїх знайомих в Донецьку, що там мінують мости для того, щоб убезпечити себе від «наступу України». Не знаю, це провокація або самозалякування… залякують місцевих для мобілізації. Але чим далі відбувається вся ця гра м’язами, тим більше мені зрозуміло, що навряд чи Путін зважиться на серйозну гру, хоча б тому, що він вже зрозумів, що не буде, як в 2008 році в Грузії. Україна – не Грузія, і світ вже висловив свою позицію», – сказав він.

Крім того, Гармаш вважає, що Путін вже зрозумів, що у війні з Україною не вийде повторити сценарій Грузії, хоча такий сценарій розглядався.

«Думаю, що такий сценарій планувався, але зараз Росія змінює свої сценарії по ходу дії. Тобто після реакції американців, НАТО, послів Сімки Путін не зважиться на такий сценарій – введення  «миротворців» для захисту своїх «російських громадян». Козак (заступник голови адміністрації президента РФ – ред.) в одному реченні робить два варіанти для відходу: «якщо там буде влаштована Сребрениця, мабуть, ми змушені будемо втрутитися». Я думаю, що чим далі, тим менше вони для себе залишають можливість втрутитися, якщо Україна не почне дійсно військові дії першою», – сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.