ДБР запобігло виходу 10 російських суден із порту Одеської області

Державне бюро розслідувань (ДБР) не допустило виходу з України десяти кораблів РФ реальною вартістю понад 1 млрд грн, повідомляє ДБР.

“Слідчі ДБР за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби запобігли виходу з України восьми російських вантажних суден і двох танкерів, які перебували в акваторії порту Одеської області на профілактичних ремонтних роботах”, – ідеться у повідомленні ДБР, розміщеному у вівторок у телеграм-каналі.

За інформацією відомства, кораблі були задіяні в логістичних операціях РФ в акваторії Чорного моря та Дунаю.

“Власники намагалися незаконно вивести кораблі з України, змінивши прапор країни “прописки”. Для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України судна були оцінені в 160 млн грн. За попередніми оцінками, цю суму занижено щонайменше у 5 разів”, – ідеться у повідомленні.

У бюро повідомляють, що 11 квітня кораблі передано на зберігання до Адміністрації морських портів України, подано документи з ініціативою їх націоналізації до Одеської обласної військової адміністрації.

“10 вилучених кораблів країни-агресора працюватимуть на користь економіки держави та Збройних сил України”, – резюмується у повідомленні.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.