Особи, постраждалі внаслідок розпилення російськими окупантами невідомої речовини в Маріуполі, перебувають у задовільному стані – полк "Азов"

Військові та цивільні особи, постраждалі під час розпилення російськими окупантами невідомої отруйної речовини в Маріуполі напередодні ввечері, наразі перебувають у задовільному стані, повідомляє полк “Азов”.

“Постраждалі особи внаслідок розповсюдження ворогом отруйної речовини невідомого походження в місті Маріуполь перебувають у порівняно задовільному стані. Контакт цивільних осіб із речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей. Дещо ближче перебували військовослужбовці”, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в телеграмі.

У ньому уточнюється, що наразі обстежити місце подій повною мірою через ворожий вогонь неможливо, оскільки росіяни продовжують проводити тактику приховування власних злочинів.

Полк також публікує відео за участю українського військовослужбовця, який перебуває у задовільному стані. Двоє інших – під постійним наглядом лікарів.

“Серед постраждалих цивільних найгірший стан – у літньої жінки. Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в ділянці ротоглотки, слизових ділянок очей”, – зазначають в “Азові”.

Там додають, що, за наявною інформацією, відомо, що ворог застосував отруйні речовини або сильні отруйні речовини переважно задушливої дії.

“Утім, через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий. Водночас основним завданням є спостереження за станом особового складу та можливими наслідками від отруєння”, – підсумували в полку.

Як повідомлялося, увечері 11 квітня в полку “Азов” заявили, що російські окупаційні війська скинули з безпілотного літального апарата отруйну речовину невідомого походження на українських військових і мирних жителів у Маріуполі.

У полку також зазначили, що в постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром, а наслідки використання невідомої речовини уточнюються.

Лідер “Азова” Андрій Білецький повідомив про трьох постраждалих. “Декілька годин тому росіяни вдарили хімічною зброєю по Маріуполю, по заводу “Азовсталь”, по фортеці українських бійців, по фортеці азовців. Якщо говорити про практичну сторону удару – вона не велика. Троє людей мають людей чітко виражені ознаки отруєння хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків”, – сказав Білецький у своєму відеозверненні в ніч на вівторок.

Пізніше міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що країна з партнерами працює для перевірки деталей щодо можливого застосування хімічної зброї в Маріуполі.

Заступниця глави Міноборони України Ганна Маляр також повідомила, що українська влада перевіряє інформацію про можливе застосування окупантами хімзброї в Маріуполі.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.