YouControl за підтримки СБУ розробила застосунок для перевірки особи та авто в умовах воєнного стану

 

Сервіс YouControl спільно з ІТ-компанією Artellence за підтримки Служби безпеки України розробили програму “Ти Хто”.

Як наголошується в повідомленні в фейсбуці YouControl, програма дозволяє надійно перевірити будь-яку фізичну особу за декількома параметрами і отримати інформацію про те, чи містить людина загрозу.

“Просто введіть ім’я, серію та номер паспорта і дату народження. Досить одного пункту, але чим більше відомостей – тим точніше перевірка. Можна сфотографувати людину та її фото у паспорті, щоб система встановила відповідність. Або невідповідність… Чи завершили процедуру? Супер. Тепер ви знаєте, чи можна довіряти людині – чи, можливо, вона потребує додаткової поглибленої перевірки, але вже з боку поліції чи спецслужб”, – наголошується в описі програми.

Також у застосунку можна перевірити і автомобіль за номером: якщо машина не в розшуку, ви отримаєте відповідь з параметрами – марку, модель, колір і рік випуску. Ця перевірка дозволяє знайти транспортні засоби, які використовують чужі номерні знаки.

Які саме відкриті дані перевіряє програма “Хто ти”:

– чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи дійсний паспорт і чи вважається він загубленим;

– чи перебуває людина/авто у розшуку;

– чи накладено на нього санкції РНБО і чи є ця особа в реєстрі терористів;

– чи присутній перевірений у списку військових терористів та членів диверсійно-розвідувальних груп або у базі “Миротворець”.

Автори програми наголошують, що вона не містить, не зберігає і не передає персональні дані – лише публічні дані з відкритих реєстрів.

“Якщо фактор ризику спрацював – це не підтвердження, що перед вами злочинець! Це сигнал для працівників поліції або інших служб звернути увагу та провести більш глибоку та детальну перевірку”, – наголошують у YouControl.

YouControl позиціонує себе як інформаційно-аналітична платформа для бізнес-аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів.

Центральний офіс компанії розташований у Києві.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.