Посол Німеччини: У нас є всі мапи з розташуванням російських військ

Європейські країни вже мають важливу інформацію щодо розташування російських військ на кордоні з Україною, зокрема мапи й статистику.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами дипломатки, Європі тепер простіше оцінювати ризики, пов’язані з російською агресією.

«Тепер ми володіємо цілим масивом інформації про російську армію. Зокрема, наскільки багато російських військ було накопичено біля кордону ще до ескалації. Багато з цієї інформації для мене було новиною, наприклад про скупчення військ під Воронежем. Зараз у нас є всі карти з розташуванням російських військ, уся статистика. Це теж непогано, бо тепер можна мати повну картину й оцінювати ризики, пов’язані з цими військами», – розповіла Фельдгузен.

Вона зазначила, що Україна зараз активувала певні механізми у Відні. Віденський документ ОБСЄ про заходи зміцнення довіри й безпеки у військовій галузі у Європі говорить про те, що країни-учасниці консультуються та співпрацюють одна з одною з приводу будь-якої незвичної й незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

Водночас Фельдгузен зазначила, що ескалація на Донбасі закінчиться не скоро.

«Буде велике навчання «Захід-2021» (навчання Росії й Білорусі заплановані на вересень 2021 року, – «Главком»). Боюся, що навіть після них буде більше техніки, або більше війська на кордоні Росії з Україною», – підсумувала пані посол.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.