Постпред США при ООН закликала підтримати американський проєкт резолюції щодо санкцій проти Пхеньяна

Постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд закликала всіх членів Ради Безпеки ООН підтримати американський проєкт резолюції про посилення санкцій проти КНДР і заявила, що російсько-китайський документ на цьому етапі є “недоречним”.

“Ми наближаємося до кінця переговорів щодо запропонованого США проєкту резолюції, ми не можемо чекати, поки КНДР проведе додаткові провокаційні та незаконні акти, ядерні випробування. Закликаємо всіх членів підтримати проєкт”, – заявила Томас-Грінфілд під час засідання Ради безпеки.

За її словами, “мовчання на тлі багаторазових ракетних пусків лише надихає Пхеньян”, який провів у поточному році 17 пусків балістичних ракет, включно з трьома міжконтинентальними.

Грінфілд наголосила, що проєкт резолюції, запропонований Росією та Китаєм, “недоречний на даному етапі”.

Вона зазначила, що необхідно посилювати санкції, а “не розглядати їх пом’якшення”.

“За останні чотири роки два члени Ради блокували будь-які спроби оновити список санкцій проти КНДР, що сприяло незаконним діям Пхеньяна”, – заявила американський дипломат.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.