Під Маріуполем зростає місце масових поховань

В окупованому Маріуполі Донецької області щодня зростають масові поховання. Роботи по облаштуванню нових братських могил майже не зупиняються.

Про це повідомила Маріупольська міська рада у Телеграмі.

«Сектор 21. Таку назву має сектор смерті Маріуполя в Старому Криму. Масові поховання зростають щодня. Роботи по облаштуванню нових братських могил не зупиняються», – написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, наразі головними причинами збільшення смертності цивільного населення Маріуполя є життя в будинках без будь-якого опалення та параліч медичної системи.

Людей не лікують, оскільки не мають ані медикаментів, ані лікарів. Більш того, взагалі ігнорують сам факт масового захворювання. Крім того, загарбники проводять масштабні роботи по демонтажу будинків і щодня знаходять під завалами тіла загиблих мирних мешканців.

«Намагаються проводити ексгумацію без зайвої уваги ззовні, потайки просто ховаючи людей в братські могили, іноді навіть без табличок. Знову – траншеї, навіть незаколочені труни, частини тіл в коробках. Вже навіть не на всі могили встановлюють таблички, просто зариваючи як є. Кладовище зростає на очах. Робота по облаштуванню нових траншей смерті не зупиняється не на день. Страшно уявити реальні цифри втрат цивільного населення Маріуполя через російську окупацію», – зазначив радник міського голови.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.