Саміт G20 відбудеться без спільного фото лідерів через присутність рф

Світ планує бойкотувати російську делегацію на саміті G20, який проходитиме 15 листопада на Балі. Світові лідери не братимуть участі в офіційному загальному фото, оскільки це викликає «масовий дискомфорт через присутність Росії на саміті».

Про це пише видання The Guardian.

Світові лідери традиційно збираються разом для першої фотографії на початку самітів. Під час цього розвивається динаміка заходу, представники країн вітаються та ведуть розмови.

Цього разу на саміті фотографій не буде попри те, що особисто президент рф Володимир Путін не буде присутній.

Замість себе російський диктатор відправить свого заступника, міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова, який на попередніх самітах влаштував справжні драматичні сцени. Зокрема, Лавров заявив, що вторгнення росії в Україну не є причиною глобальної кризи голоду, а санкції, спрямовані на ізоляцію Росії, «рівнозначні оголошенню війн».

Раніше у Міністерстві закордонних справ України вимагали взагалі виключити рф зі списку запрошених на саміт «Великої двадцятки». Також закликали позбавити росіян права на членство в G20.

«Путін публічно визнав віддання наказу про ракетні удари по українських цивільних та по енергетичній інфраструктурі. Маючи руки по лікті в крові, він не має сидіти за одним столом зі світовими лідерами. Запрошення Путіну на саміт на Балі має бути відкликане, а Росія — виключена із «Групи двадцяти», – сказав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.