Українцям пропонують протестувати Витяг з Єдиного державного реєстру в «Дії»

Міністерство цифрової трансформації України запустило бета-тестування чергової послуги та запрошує українців до тестування найпопулярніших документів для ФОП.

Після цих випробувань витяг з Єдиного державного реєстру можна буде отримати на порталі «Дія».

Про це повідомляє Мінцифри у Телеграмі.

«Цифровізуємо один з найпопулярніших документів для ФОП. Щоб усе працювало швидко та без помилок, послугу потрібно протестувати. Тож запрошуємо вас стати першими користувачами витягу з ЄДР на порталі «Дія», – йдеться в повідомленні.

Наразі, щоб отримати витяг з Єдиного державного реєстру за старою процедурою, потрібно прийти в ЦНАП, сплатити адміністративний збір у розмірі 120 гривень, а потім протягом 24 годин чекати на документ.

Мінцифри спростило процедуру.

«Якщо наразі ви ФОП чи колись ним були, то мали чути про витяг з Єдиного держреєстру, де вказані відомості про підприємницьку діяльність. Адже при отриманні різних послуг його вимагають на кожному кроці: у банках, на тендерах, при укладенні договорів тощо. Тепер можете отримати його на порталі Дії в декілька кліків, без нервів та бюрократії», – йдеться на порталі «Дія».

Відтепер на порталі «Дія» можна буде замовити витяг з ЄДР не виходячи з дому та сплатити меншу суму:

  • онлайн — без візитів до держустанов,
  • 90 гривень замість 120,
  • оплата карткою просто на порталі.

Долучитися до бета-тестування можуть українці, які:

  • є або були підприємцями
  • мають електронний підпис.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.