Лебедка, якого вчора призначили головою Офісу великих платників податків, звільнено

Екскерівника Управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби (ДФС) часів Януковича Сергія Лебедка, якого підозрюють в отриманні хабаря у 66 мільйонів гривень, тільки вчора, 13 січня, призначили виконувачем обов’язків голови Офісу великих платників податків.

Про це, а також про звільнення з посади, повідомив головний редактор інтернет-видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

У 2017 році, коли Сергій Лебедко виконував обов’язки начальника Управління внутрішньої безпеки ДФС, співробітники СБУ його затримали за підозрою у вимаганні грошей за відшкодування ПДВ з великого підприємства. Згодом Лебедка звільнили. Почалися суди.

Проте виявилося, через три роки його призначили на ще вищу посаду – Лебедко керуватиме відшкодуванням ПДВ для всіх великих компаній. Водночас судовий процес досі триває – наступне засідання у Голосіївському суді має відбутися 18 січня.

«Зрозуміло, призначення підтримано і керівництвом Міністерства фінансів, якому підпорядкована ДФС. Джерела кажуть, що перший заступник міністра фінансів Денис Улютін підтримує Лебедка через контакти з товаришем по службі Лебедко Костянтином Заманою (син екс-начальника Генштабу в армію не пішов, вибрав кар’єру податкового інспектора і теж працював у внутрішній безпеці ДФС)», – стверджує Бутусов.

Щойно журналіст написав, що Лебедка звільнено за власним бажанням.

«Слідами наших публікацій. Сьогодні вранці в.о. начальника Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби Сергій Лебедко написав заяву про звільнення за власним бажанням. Наказ підписаний і зареєстрований, рішення вступило в силу», – написав Бутусов.

Він подякував за підтримку у Фейсбуці і зазначив, що громадська думка має значення.

«Все-таки громадська думка, ЗМІ та Фейсбук реально працюють. Спасибі всім за лайки, репости, це все дуже не дарма. Поки суспільство не байдуже, влада змушена діяти», – написав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.