Українські лікарні отримають ще понад 600 генераторів

Кожен медзаклад, який надає стаціонарну медичну допомогу, вже має резервні джерела живлення. Проте в умовах війни та постійних ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури всі українські лікарні мають бути максимально готовими до будь-яких сценаріїв. І на першому плані серед потреб – генератори.

Наразі в українських лікарнях працює понад 3 000 генераторів різної потужності. Очікується, що буде встановлено ще понад 600 одиниць різної потужності, які були надані керівництвом ОАЕ та розподілені в рамках програми Фонду державного майна України та державних інституцій «Утеплюємо країну».

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«До українських медзакладів надійдуть генератори від ОАЕ. 640 генераторів різної потужності розподілені між медзакладами столиці та області, а також лікарнями, які працюють у прифронтових і деокупованих регіонах – Харківській, Дніпропетровській, Чернігівській та Сумській областях», – йдеться у повідомленні.

Першу партію генераторів уже доставлено у лікарні Києва та Київської області.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що в умовах постійних ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури лікарні мають бути максимально готовими до будь-яких сценаріїв. Тож забезпечення генераторами – одна з першочергових потреб.

«Для безперебійної роботи в умовах можливого блекауту лікарні мають забезпечити як мінімум п’ятиденний запас пального для генераторів», – сказав він.

Сьогодні кожен медзаклад, який надає стаціонарну медичну допомогу, має резервні джерела живлення. Наявність як мінімум одного генератора в лікарні є обов’язковою умовою для укладання контракту із Національною службою здоров’я.

У МОЗ зазначили, що наразі в українських лікарнях працює понад 3 000 генераторів різної потужності. Вони допоможуть закрити мінімальну потребу в енергоживленні у разі надзвичайних ситуацій та дозволять забезпечити роботу критично важливих обладнання та відділень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.