Єрмак: «Мінські» виконати неможливо, але президент зробить все, щоб вони були виконані з боку України

Глава ОП заявив, що Мінські домовленості виконати неможливо в тій редакції, яка є. На його думку, вони й підписувались з таким розрахунком, але тепер президент зроблять усе, «щоб вони були виконані з нашого боку».

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у рамках спеціального випуску програми «Україна з Тиграном Мартиросяном» на телеканалі «Україна 24» у ніч на суботу.

Подробиці. Єрмак вважає, що Мінські домовленості підписувались із розумінням, що їх неможливо виконати.

«Якщо говорити чесно, то в тій редакції, в якій вони сьогодні існують, мені іноді здається, що вони і підписувалися з метою і з розумінням, що виконати їх неможливо, але Україна, і президент багато разів про це говорив, зробить усе для того, щоб принципи, закладені в Мінських домовленостях, були виконані з нашого боку», – заявив Єрмак.

При цьому він вважає, «прогрес у переговорах є» і що українській стороні «вдалося кардинально змінити представництво в мінському процесі і підняти рівень беззастережної підтримки з боку наших європейських партнерів, Німеччини і Франції».

Єрмак також назвав важливим те, що на Донбасі були представники-посли держав, які підтримують Україну (Німеччини, Франції, США, Великої Британії, Канади, Швеції).

«Нам важливо, що вони приїхали, і на власні очі побачили, що відбувається, а також і те, як Україна виконає свої зобов’язання», – сказав він.

Щодо «режиму тиші», то глава Офісу президента вважає, «режим припинення вогню триває».

«Не дивлячись на провокації, які є зараз, вони непорівнянні з тими часами, коли режиму не було. Але не можна приховувати, що є загиблі і поранені. Але, якщо ми порівняємо цифри, втрат, які наша армія несла в аналогічному періоді, наприклад, рік тому, то, безумовно, це в рази менше», – зазначив Єрмак.

Прокоментував глава ОП і «План спільних кроків», який був представлений Леонідом Кравчуком.

«В процесі узгодження нової дорожньої карти, нового плану, який повинен базуватися на принципах Мінських домовленостей, безумовно потрібно вносити коригування для імпульсу переговорам, щоб врятувати їх», – сказав він.

Наприкінці Єрмак резюмував, що «через 6 років підписання Мінських домовленостей, фактично відчутних результатів немає».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.