Клімкін: Путін піднімає ставки

Кремль піднімає ставки на Донбасі, шукає тези і намагається домовитися з адміністрацією президента США Джо Байдена з різних питань.

Про це розповів в ефірі телеканалу «Україна 24» ексглава МЗС України Павло Клімкін, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Клімкін наголошує, що президент РФ Володимир Путін не зацікавлений у проведенні нової зустрічі глав «нормандської четвірки». Замість цього шукає нові тези для торгівлі з новою адміністрацією США.

«Я б хотів вірити, що зустріч відбудеться в квітні, травні, але я дуже песимістичний. Що відбувається? Зараз Путін вже почав торгуватися з новою американською адміністрацією. Звичайно, для нього проводити зустрічі в «нормандському форматі», говорити з нами, німцями і французами, -– це історія, яка йому заважає. Він розкладає пасьянс з багатьох питань, там є і питання енергетики, санкцій, кліматичних змін. Вони шукають нові тези для торгівлі з американською адміністрацією», – зазначив Клімкін.

Читайте також: Гармаш: Росія спробує ввести в ОРДЛО своїх «миротворців» і вже готує для цього привід

Ексглава МЗС пояснив, що Путін піднімає ставки, натомість Україна не може навіть війну назвати війною через російське право вето в Радбезі ООН.

«Що відбувається на Донбасі? Путін піднімає ставки, і результати ми всі, на жаль, бачимо. І поки Росія має право вето в Радбезі ООН, ми формально, відповідно до міжнародного права і статуту ООН, не можемо назвати війну війною. Росія ніколи не визнає себе стороною конфлікту», – підкреслив він.

Читайте також: Клімкін: Можливим загостренням на Донбасі тут не обійдеться

Нагадаємо. Президент України Володимир Зеленський заявив про намір провести зустрічі з лідером кожної з країн нормандської четвірки окремо, якщо зустріч в «нормандському форматі» не відбудеться.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.