В Офісі президента розповіли, чому «необхідно комунікувати російською мовою»

В Офісі президента вважають, що потрібно розмовляти та доносити інформацію до аудиторії не тільки державною, а й російською мовою.

Про це заявив заступник голови Офісу Президента України Юрій Костюк у програмі «Официальный разговор» телеканалу «Дом».

Подробиці. На думку Костюка, у протидії російській пропаганді не можна упускати такий інструмент як російську мову.

«Вважаю, що не можна упускати такий інструмент протидії в цій (інформаційній – ред.) війні як російську мову. Що боротися з російською пропагандою потрібно не тільки українською, а й російською мовою», – заявив він.

Заступник голови ОП також зазначив, що саме російською мовою важливо доносити правдиву інформацію про Україну тут, а також жителям окупованих територій і російськомовним діаспорам, що проживають за кордоном.

«Ми можемо це робити — як всередині країни, так і для великої російськомовної частини діаспор з колишнього Радянського Союзу, які проживають в Ізраїлі, Німеччині, Австралії, у багатьох інших країнах. З ними теж потрібно комунікувати саме цією мовою», – упевнений він.

Костюк також додав, що є частина аудиторії, до якої «ми сьогодні вже не достукаємося українською мовою» і тому з нею необхідно працювати російською мовою.

Читайте також: «Слуги народу» хочуть прийняти закон про медіа, де «антиросійський» розділ буде тимчасовим

Нагадаємо. У березні в Україні має розпочати роботу Центр протидії дезінформації. Планується, що він дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.