ЗМІ: Зеленський зобов’язався не пускати добровольців на передову

Один з добровольців розповів, яка скалася ситуація з тими, хто прийшов відстоювати українську землю за покликом серця.

Про це один із добровольців розповів Еспресо.Захід, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Доброволець, якого назвали Устимом, змінивши ім’я через безпеку, заявив, що через підписання Мінських домовленостей добровольці не можуть бути там, де відбуваються військові дії. Проїхати «на нуль» неможливо.

«У зв’язку з Мінськими домовленостями Зеленський зобов’язався не пускати добровольців на передову, Ми присутні в секторах – Маріуполь, Широкине, але не можемо бути «на нулі». Хомчак і Зеленський – це дуже серйозно, вони все контролюють. Добровольці не мають можливості воювати, переїхати поліцейські блокопости – нереально. Спочатку третя лінія, потім друга, перша. Ми ж не можемо підкрадатися полями, як диверсійно-розвідувальні групи. Нас обстріляють», – каже він.

За його словами, в армії вже відбулися певні зміни. Збройні сили України поволі відкочуються назад. Водночас додав, що йдуть переговори про те, щоб добровольці увійшли до складу контррозвідки.

«Крайній раз на Сході я був 2020 року. Тоді була критична ситуація. Є взводи аеророзвідки, які розформував президент Зеленський. Але мусимо допомагати хлопцям, котрі нині там. Подивіться, хто в нас керує Міністерством оборони. Хомчак, якого звинувачували у зраді в Іловайську. Тож нині, якщо біля офіцерів побачать нештатних людей – в’язниця. Але ж є люди, котрі вже не можуть без війни. Тому тривають переговори з контррозвідкою, до прикладу, щоб вони увійшли у ці структури», – зазначив доброволець.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.