Нардеп: Поки РФ брязкає зброєю ми купуємо у неї електроенергію

Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року і продовжує витрачати сотні мільйонів гривень на імпорт.

Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко за трибуни Верховної ради 13 квітня, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Нардеп від партії «Європейська Солідарність» нагадав про обіцянки президента Зеленського знизити тарифи для населення. Проте «сьогодні «Слуги народу» не проголосували за скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію на підвищення тарифів на енергоносії».

«Зеленський у 2019 році обіцяв зниження тарифів, але як завжди не виконав. Тим часом люди живуть у надзвичайно важких умовах. Ще в січні фракція «Європейська Солідарність» подала законопроект, щоб збільшити фінансування на субсидії, дати людям 7 млрд. Вже квітень, а гроші на субсидії закінчуються», – сказав він.

Крім того, закликав придивитися до енергетичного ринку, нагадавши, що Україна продовжує відправляти гроші агресору.

«Подивіться що робиться з енергетикою. Поки Путін брязкає зброєю на наших кордонах ми продовжуємо відправляти сотні мільйони гривень за російську і білоруську електроенергію. Скажіть мені, що ще має статися, що ви нарешті внесли рішення, щоб зупинити купівлю російської електроенергії?», – заявив нардеп.

Він наголосив, що імпорт руйнує енергосистему України, що зрештою призведе до повної втрати енергетичної незалежності.

«Якщо такими темпами знищувати власну енергетику, у нас взагалі нічого не залишиться. 60 років тому Україна стояла у витоків, коли людина полетіла в космос, а сьогодні у нас завдання як забезпечити країну електроенергію. До чого довели «слуги». Ганьба!», – додав нардеп.

Нагадаємо. Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перші 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн. Основним імпортером з Білорусі виступає компанія «Дніпросталь-Енерго» олігарха Віктора Пінчука.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.