Джонсон вибачився за вечірки під час карантину через COVID-19

Глава британського уряду Борис Джонсон вибачився за проведення вечірок на Даунінг-стрит під час суворого карантину, запровадженого в Лондоні в рамках заходів щодо боротьби з COVID-19, повідомляє у вівторок Sky News.

“Я оплатив штраф і ще раз щиро перепрошую”, – цитує Sky News слова Джонсона.

“Я хотів би продовжувати виконувати повноваження, а також вирішувати проблеми, з якими стикається країна”, – сказав Джонсон, відповідаючи на запитання, чи збирається він йти у відставку у зв’язку із цією скандальною ситуацією.

Раніше Джонсону, його дружині Керрі та міністру фінансів Ріші Сунаку повідомили, що їм буде виписано штрафи за порушення правил карантину.

Опозиційні політики закликали Джонсона та Сунака піти у відставку.

Загалом з початку розслідування співробітники поліції підготували вже понад 50 документів із вимогою виставити штрафи.

Згідно з наявними даними, у 2020-2021 роках на Даунінг-стрит пройшло кілька вечірок у період, коли Лондон перебував на суворому карантині через COVID-19. Зокрема, 16 квітня 2021 року британські держслужбовці зібралися на двох окремих заходах, присвячених завершенню роботи в адміністрації колишнього директора з комунікацій прем’єра Джеймса Слека та одного з особистих фотографів Джонсона.

Крім того, ЗМІ стало відомо, що у травні 2020 року, незважаючи на карантин, в урядовій резиденції було організовано ще одну вечірку. Прем’єр вибачився в парламенті за участь у ній, заявивши, що не розібрався в ситуації і спочатку вважав, що це “робочий захід”.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.