Члену НЗФ "ДНР", який обстрілював житлові будинки на Харківщині, заочно оголошено про підозру в порушенні законів і звичаїв війни

Слідчий СВ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури заочно оголосив про підозру 20-річному мешканцю Єнакієвого (Донецька область) у порушенні законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

Як повідомляє пресслужба облпрокуратури, у лютому цього року підозрюваний був членом незаконного збройного формування (НЗФ) т.зв. ДНР, разом із військовими ЗС РФ в’їхав на територію тимчасово окупованого с. Веселе, а у квітні – у с.Момотове (обидва населені пункти перебувають у Харківській області), звідки обстрілював житлові будинки.

“У квітні 2022 року, підозрюваний разом із військовослужбовцями ЗС РФ прибув до с. Момотового Харківського району, звідки обстрілював с. Бобрівка зазначеного району з ручного протитанкового гранатомета, достовірно знаючи, що до зони ураження обов’язково потраплять житлові будинки з мирними жителями”, – йдеться в повідомленні.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.